Bilderna på denna sida är hämtade automatiskt från vårat instagramkonto, därav är kvaliten på bilderna aningens sämre när de ses på en dator eller läsplatta. Klicka på en enskild bild så öppnas den i ett bättre format med tillhörande bildtext.

95

I Abrahamsberg har vi rollat golvet med Saicos 3305 och imorgon lämnar vi över stafettpinnen till Micke på @woodbysabel

104

Här har vi vardagsrummet på Resarö där golvet var av massiv fur så det har vi slipat och behandlat med ofärgad lut utan kalk + Osmo 3111 + 50/50 Osmo 3041/3062 svep åt sidan för fler bilder

89

När vi ändå var igång och jobbade så åkte vi förbi lägenheten i Abrahamsberg och smekte ut lite oljegrund på fiskbenen vi slipar på uppdrag av @knivstabygg och på måndag kommer Micke från @woodbysabel och knackar in ny parkett i kök samt sovrum innan @bernskoldsmaleri ger sig på väggarna

96

Vi hjälpte även till med att leverera en stavlimmad furuskiva som kommer användas som matbord. Skivan är i måtten 250 x 90 och vi har behandlat med ofärgad lut + Osmo 3115 + Osmo 3041. Svep åt sidan för fler bilder. Skivan kommer att monteras på bockben av kunden.

82

På plats ute på Resarö och tar bort tejp samt städar av, alltid en speciell känsla i magen när kunden ska få se sina nya golv. En blandning av nervositet och ångest, men kanske är det dessa känslor som driver oss att alltid göra vårat bästa för att få våra kunder att bli så nöjda som möjligt. Golvet på bilden är behandlat med Osmo 3115 + 3041 med en skvätt 3115 för att försöka tona ner de rosa inslagen så mkt som möjligt (ser mer rosa ut på bild än irl). @bernskoldsmaleri har stått för all magi på väggarna

87

Här ligger färgproverna på en bräda som vi i förväg gjort för att jobba så tidseffektivt som möjligt så att kunden kan flytta in på avsatt datum. Valet föll på ofärgad lut utan kalk och Osmo 3111 vit, provet nederst i bild.

95

Nu är vi igång på Resarö där @bernskoldsmaleri gjort magi med väggar. Frågan är ifall det går att göra något åt det här golvet. Svep åt sidan för svar.

59

Sista rummet som slipas innan alla golv lutas med ofärgad lut utan kalk.

91

Idag är vi ute i Svinninge för att slipa etapp två. Golvet kommer behandlas med lut utan kalk, 2 lager Osmo oljebets samt ett avslutande lager Osmo 3041 natur. Svep åt sidan för att se en bild på golvet från etapp ett.

75

Färgmatchningen av trösklarna vi slipade och behandlade till en nyproduktion ser ut att passa rätt bra till det befintliga golvet

65

Bland frukt och grönsaker i en matbutik håller vi på för fullt med att rengöra plastmatta

65

Här vill kunden ha ett ännu vitare resultat. Då löser vi det genom att behandla golvet en gång till med Osmo 3501 vit oljebets. Hur det ser ut efter en strykning ser ni precis framför den gröna maskinen

67

Vi är tillbaka på golvet som behandlades med Rubio Monocoat Gris Belge för att se hur det klarat sig efter att målaren har täckt golvet. Ser mycket bra ut, hon använde sig av en obelagd skydspapp och vi kan inte se någon som helst påverkan på golvet 👍 En fin detalj är även elementrören på bilden som följer väggens färger. Nu är det bara socklar och eluttag kvar så är allt komplett.

79

Pågående behandling med Osmo 3501 Vit oljebets på furugolv som innan behandlats med lut utan kalk

82

Idag slipar vi furugolv åt Yxhammar Bygg

88

Här kommer lite bilder från trapprenoveringen. Stegen är slipade både på ovansida samt undersida och sedan behandlade med vitlut och vitolja. Handledarna kommer kunden att slipa och behandla själv.

78

Idag har vi dragit igång med slip av planstegens alla synliga sidor i trapp. Kommer sedan lutas samt oljas

92

Eftersom färgen är svårfotograferad och inte riktig gör sig rättvisa på bild så kommer först lite nära detaljbilder som nästan återger färgen. Golvet är slipat och behandlat med Rubio Monocoat och färgen heter Gris Belge (Belgisk grå)

78

Idag ska vi färga in en ekparkett som vi slipat med Rubio Monocoat. När allt är slipat och dammsuget så rengör vi hela ytan med Rubios Cleaner som ser till att få bort även microdammet som dammsugaren missar.

91

Ekparkett slipad och behandlad med en blandning av Osmo 3115 + Osmo 3188 och Osmo 3041 Natur. Avslutningsvis rollad med Osmo 3062 transparent matt.

52

Pågående behandling med Rubio Monocoat Smoke

86

En återblick på hur vi gör när vi behandlar golv med tex osmos dekorvaxer/oljebetser eller saicos oljegrunder. Sedan rollas tillhörande hårdvaxolja eller lack i önskad glans.

139

Här är ett fantastisk golv med vackra detaljer som vi slipat och behandlat med saicos ofärgade oljegrund samt hårdvaxolja

57

Vi var tillbaka och tittade på golvet från @bolonofficial som vi la in på en butiksyta hos @beaicakvantum nu när inredningen börjar komma på plats.

106

Här har @woodbysabel lagt in fiskben som vi sedan slipat och behandlat med Rubio Monocoat

196

Här har vi rivit ut ett furugolv som inte gick att slipa samt även plastmattan under det, masoniten och alla tillhörande spikar. Golvet är slipat och behandlat med ofärgad lut utan kalk, Osmo 3501 vit oljebets och Osmo 3041 natur.

82

Ekparkett slipad och behandlad med Osmo 3519 Natur oljebets

87

Här har vi frångått trägolven för en stund och lagt in ett golv från @bolonofficial på en butiksyta

71

Färgprover på furugolv. ⁣ Uppifrån och ner på första bilden:⁣ -Saicos 3333 två lager⁣ -Osmo 3040 + Osmo 3062⁣ -Osmo 3041 två lager ⁣ -Osmo 3041 + Osmo 3062

137

Fiskbensparkett slipad och behandlad med en blandning av Osmo 3073 och Osmo 3062.