Bilderna på denna sida är hämtade automatiskt från vårat instagramkonto, därav är kvaliten på bilderna aningens sämre när de ses på en dator eller läsplatta. Klicka på en enskild bild så öppnas den i ett bättre format med tillhörande bildtext.

114

Nu är vi igång igen efter en veckas ledighet

129

Golven är slipade och oljade. Det näst sista vi gör är att ta bort allt kvarvarande överskott, det gör vi med maskin på stora ytor och för hand längs socklar etc.

114

Idag är vi på plats i Bromma och slipar lite ek. Golvet kommer sedan oljas med Timberex HD UV plus.

99

Här har vi golvet som legat dolt under spånskivor och ekparkett, det har sina småskavanker här och där men är en del av charmen ibland. Golvet är behandlat med ett lager Osmo 3041 Natur.

67

Jag har fått lite frågor genom tiden hur mycket Osmo 3041 Natur hårdvaxolja skiljer sig mot Osmo 3519 Natur oljebets. Här ser ni 3041 till vänster och 3519 till höger. Idag kommer golvet slipas färdigt och behandlas med Osmo 3041 Natur.

90

Sakta men säkert växer golvet fram

107

Ekparkett, golvspån samt ”tusentals” skruv och spik är nu borta. Fram kom detta golv och här har vi gjort prov med ett lager Osmo 3041 Natur (den sista plankan till höger i bild är obehandlad). Vi hade inte tur över hela golvet utan några delar kommer behöva kompletteras.

106

Jackpot. Nu håller vi tummarna för att golvet är intakt.

79

Idag plockar vi upp en parkett och spånskivor i hopp om att det finns ett vackert plankgolv bevarat under

101

I veckan har vi slipat och behandlat det här golvet i en fantastiskt vacker lägenhet. Golvet är behandlat med ofärgad lut och grundbehandlat med Gammeldags vit träsåpa. Att tänka på vid val av den här behandlingen är att golvet inte är helt ”klart” på en gång utan det kommer åldras och bli vackrare med tiden så länge det sköts om med såpa.

83

Idag drar vi igång slipmaskinen i en fantastiskt fin lägenhet där golven kommer lutas och såpas som behandling.

60

Idag kör vi lite underhåll igen tillsammans med Arena support. En Mosaikparkett av ek som behöver lite omsorg.

69

Påbörjat lite färgprover idag. Tror ni det kan växa fram något vackert från detta?

99

Nu har den kompletterade frisen som @ke_bygg_montage har lagt efter att ha monterat vackra skjutdörrar i glas blivit färgade, nåtade och övriga golvet har fått sig ett underhåll. Svep åt sidan för en bild till.

72

Idag är vi ute i Danderyd och ska försöka trolla med lite golv som @ke_bygg_montage har kompletterat. Jag tror vi har hittat en vinnare i Timberex Early American. Sen kommer ett underhåll utföras på hela golvytan.

76

Idag slipar vi 3-stavsparkett av ek ute på Värmdö åt Arena Support. Golven kommer att behandlas med Timberex HD UV Plus.

137

Golvet är som på när färdigslipat och ett färgprov är utfört, nu tar vi lite helg och fortsätter imorgon igen. Färgen på bilden är precis applicerad och därav inte torr ännu. Osmo 3072 Bärnsten. Ljuset är inte det bästa.

117

Smyger igång en liten slipning av en vacker fiskbensparkett

108

Avslutande finlir i lägenheten idag innan vi börjar rolla Osmo 3041

118

Bakom kulisserna under pågående renovering av ett äldre plankgolv som vi gör åt @veroldsverige . Golven slipas, nåtas och kommer sedan behandlas med Osmo 3041 + Osmo 3062.

103

Ekparkett slipad och behandlad med Osmo 3115 Ljusgrå och Osmo 3062 Matt hårdvaxolja. Svep åt sidan för att se hur golvet såg ut innan vi slipade.

105

Nu är vi igång med 2019. Här pågår slip av ekparkett som kommer pigmenteras med Osmo 3115 Ljusgrå + Osmo 3062 Matt hårdvaxolja

158

Sliten parkett i anslutning till dörr vid uteplats. Svep åt sidan för att se om det gick att lösa.

96

Mellanslip innan vi rollar första lagret Bona Traffic

92

Pågående applicering av grundlack tillsammans med Arena Support

80

Pågående slip av ekparkett

79

I mellandagarna gör vi allt vi kan för att få rätsida på det här restauranggolvet

135

Fiskbensparkett lagd av @adelparkett som vi sedan slipat och behandlat med Rubio Pure

105

Vi vill tacka kunder, leverantörer, samarbetspartners, branschkollegor samt övriga hantverkare och följare här på Instagram för ett fantastiskt år. Hoppas att ni alla får en fantastisk jul och ett fantastiskt nyår.

119

Rutbräda av ek slipad och behandlad med Saicos 3410 oljegrund och Saicos 3305 matt hårdvaxolja. Svep åt sidan för fler bilder